Campania „FII TREAZ LA VOLAN!”, prezentata in cadrul evenimentului „Politici SMART pentru Combaterea Sofatului in Stare de Ebrietate”

Campania „FII TREAZ LA VOLAN!”, prezentata in cadrul evenimentului „Politici SMART pentru Combaterea Sofatului in Stare de Ebrietate”

Campania nationala de siguranta si preventie rutiera „FII TREAZ LA VOLAN!”, ajunsa, in acest an, la cea de-a treia editie, se numara printre campaniile de responsabilitate sociala realizate in Romania prezentate in cadrul conferintei internationala „Politici SMART pentru combaterea sofatulului in stare de ebrietate”, organizata in cadrul proiectului SMART (Sober Mobility Across Road Transport) de Politia Romana – Directia Rutiera si Consiliul European pentru Siguranta Transporturilor (ETSC). Evenimentul va avea loc pe 13 decembrie a.c. la Bucuresti.

Cu acest prilej, reprezentantii autoritatilor competente si expertii in domeniu vor prezenta situatia actuala a conducerii autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice in Romania. Consiliul European pentru Siguranta Transporturilor va explica situatia la nivel european, iar experti din Danemarca si Slovenia vor ilustra bune practici in reducerea numarului de decese cauzate de alcool.

Dezbaterea va aborda aspecte precum imbunatatirea aplicarii legii, limitele de alcool din sange, technologiile interlock, campaniile de constientizare si programele de reabilitare, evidentiind unele dintre masurile aplicate in Europa pentru combaterea acestui flagel.

Obiectivul SMART este de a aborda problemele principale legate de conducerea autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice si de a continua activitatile ETSC de promovare a bunelor practici la nivelul statelor membre UE pentru reducerea numarului de decese legate de consumul de alcool.

Acest eveniment este adresat profesionistilor din domeniul sigurantei rutiere si celor interesati de domeniul sigurantei rutiere sau al sanatatii si reprezinta o buna ocazie de a reuni expertii UE in domeniul sigurantei rutiere, actorii nationali si factorii de decizie.

Conferinta „Politici SMART pentru combaterea sofatulului in stare de ebrietate” va avea loc la Reprezentanta Comisiei Europene din Str. Vasile Lascar nr. 31, Bucuresti. Agenda conferintei va fi disponibila in scurt timp pe site-ul ETSC.

Inregistrarea la eveniment se poate face online, prin completarea formularului de participare.

Share this post