VIDEO: Cristiana OPREA, Pilot: „In raliu, concentrarea este unul dintre cele mai importante atuuri.”

VIDEO: Cristiana OPREA, Pilot: „In raliu, concentrarea este unul dintre cele mai importante atuuri.”

In sofatul zilnic, iti poate salva viata!

Daca si un pilot de raliuri iti spune cat de important este sa fii treaz la volan, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa neglijezi acest sfat! Cristiana OPREA, pilot de raliuri si blogger pe www.emoticar.ro s-a alaturat in acest an campaniei FII TREAZ LA VOLAN din convingerea ca tine de fiecare dintre noi si de comportamentul nostru in trafic sa reducem riscurile la care ne expunem de cate ori conducem.

„Dupa aproape 10 ani de condus, pot spune ca cele mai mari riscuri tin de soferi, nu de infrastructura drumurilor. Pentru mine, cel mai periculos factor de distragere a atentiei este telefonul mobil. Il tin cat mai mult departe de mine, iar apelurile le fac doar cu sistemul Bluetooth sau folosind casca. De fiecare data cand e nevoie sa raspund la mesaje sau mailuri, trag pe dreapta”, declara Cristiana OPREA.

Alaturi de neatentia la volan, alte riscuri majore le reprezinta si incalcarea regulilor de circulatie, necunoasterea legislatiei si pasiunea pentru viteza.

„Inteleg pasiunea unora pentru viteza, dar as vrea sa ii provoc sa isi exprime aceasta pasiune intr-o competie. Acolo nu pui in pericol alti participant la trafic, iar satisfactiile sunt reale”, cosidera Cristiana OPREA.

In ceea ce priveste regulile incalcate (cu buna stiinta sau din necunoastere corespunzatoare a legislatiei), aceasta mentioneaza: „In orase, acordarea prioritatii e o provocare pentru multi, la fel cum este si deplasarea in sensurile giratorii. Sunt multi cei care imping regulile la limita legii.”

„Eu imi incurajez toti prietenii si cunoscutii ca, la un an de la finalizarea scolii de soferi, sa faca si un curs de conducere defensiva”.

Indiferent ca decideti sa va perfectionati abilitatile de sofer cu un curs suplimentar sau nu, ce putem face cu totii este sa fim treji cu adevarat cand iesm in trafic si sa rezistam impulsului de a lasa diversi factori sa ne distraga atentia.

Pe Cristiana OPREA o puteti urmari pe blogul ei (www.emoticar.ro), pe pagina de Facebook sau cea de Instagram.

Share this post