Astazi este prima zi de scoala! Iata cateva recomandari de siguranta in trafic

Astazi este prima zi de scoala! Iata cateva recomandari de siguranta in trafic

Prima zi de scoala (sau de gradinita) a adus cu ea emotii, ghiozdane, buchete de flori, copii entuziasmati, parinti impresionati, dar si multe bucurii. Pe de alta parte, insa, odata cu inceperea noului an scolar, traficul din intreaga tara, deja incarcat dupa incheierea perioadelor de concedii, revine la cunoscutele stari de aglomeratie. In aceste conditii, atentia sporita, dar si calmul la volan raman esentiale. De asemenea, iata cateva recomandari de siguranta rutiera de care este bine sa ne aducem aminte in aceasta perioada:

1. Fii extrem de atent si nu te grabi la trecerile de pietoni: copiii pot trece strada in fuga, fara sa se asigure, sau se pot intoarce din drum la jumatatea traversarii.

2. La vederea indicatorului „Copii” esti obligat sa reduci viteza la 30 km/h in intervalul 7:00-22:00 si sa circuli cu atentie sporita.

3. Ca participant la trafic, esti obligat sa respecti semnalele membrilor patrulelor scolare de circulatie din imediata apropiere a unitatilor de invatamant.

4. Transportul copiilor in varsta de pana la 12 ani pe locurile din fata ale vehiculelor este contraventie si se sanctioneaza cu amenda.

5. Copiii trebuie tinuti in scaune dedicate – informeaza-te despre prevederile privind transportul celor mici in masina.

6. Foloseste mereu scaunul special si centura pentru copii, chiar si in cazul deplasarilor scurte.

7. Invata copiii sa coboare din masina doar pe partea trotuarului.

8. Condu intotdeauna prudent si preventiv. Pastreaza-ti calmul indiferent de conditiile de trafic.

Share this post