Oboseala, neatentia si viteza, printre cauzele frecvente care determina accidentele rutiere

Oboseala, neatentia si viteza, printre cauzele frecvente care determina accidentele rutiere

Oboseala, neatentia la volan, viteza excesiva, utilizarea telefonului mobil in timpul condusului, dar si consumul de alcool sau de substante psihotrope se numara printre cauzele frecvente de producere a accidentelor rutiere, arata concluziile SAFETY Broker in urma analizei portofoliului auto intermediat in anul precedent.

In ceea ce priveste perioada de timp cand se produc cele mai multe accidente rutiere, aceasta este destul de greu de definit. „Daca ne referim la perioada din an, cele mai multe accidente se inregistreaza in preajma sarbatorilor, atat a celor de iarna cat si a celor pascale. Referitor la saptamana, majoritatea incidentelor sunt raportate in weekend. Cu toate acestea, nu putem defini cu exactitate care este cea mai nefasta perioada a anului”, a explicat Viorel VASILE, CEO, SAFETY Broker.

In Romania, la fel ca peste tot in lume, siguranta in trafic, generata de o lipsa de constientizare a riscurilor din partea soferilor, reprezinta o problema.

„Desi lipseste cu desavarsire, educatia rutiera este esentiala in Romania. Lipsa de educatie rutiera sta la baza multor evenimente din trafic, iar numarul de persoane decedate in accidente rutiere este de aproape doua ori mai mare in Romania decat media europeana. Romania este singura tara europeana care nu beneficiaza de un sistem coerent de educatie rutiera. Prin urmare, orice campanie de educatie rutiera este importanta si poatea avea efecte mult mai benefice decat inexistenta acesteia”, a declarat CEO-ul SAFETY Broker.

Deficientele in ceea ce priveste educatia rutiera corespunzatoare au, de asemenea, impact si asupra business-ului de asigurari auto. „Lipsa educatiei rutiere duce negresit, pe langa pierderile umane, la cresterea ratei daunei de la an la an. Este bine cunoscut faptul ca multi dintre asiguratori au ajuns in faliment ca urmare a despagubirilor care s-au dovedit a fi mai mari decat incasarile anuale”, a subliniat Viorel VASILE.

In acest context, sustinand importanta educatiei rutiere in Romania, SAFETY Broker s-a alaturat campaniei de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! in calitate de Partener.

Desfasurat de Politia Romana, FPVS – Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, Radio Romania Actualitati si APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara pana pe 15 septembrie a.c., demersul urmareste cresterea gradului de constientizare a riscurilor la care se expune oricine se lasa distras de smartphone-uri in timp ce conduce, oricine se urca la volan obosit sau oricine conduce sub influenta bauturilor alcoolice si nu numai.

In cadrul proiectului, sunt distribuite brosuri informative in trafic, dar si in principalele centre comerciale din Bucuresti si din 20 de municipii din tara. In plus, o atentie speciala este acordata litoralului, unde mii de soferi merg in week-end-urile de vara si pleaca spre casa duminica, dupa doua zile obositoare si „animate” cu sticle de bere rece. De asemenea, brosura a fost distribuita si impreuna cu una dintre cele mai citite publicatii din Romania, ziarul LIBERTATEA, accentul fiind pus si de aceasta data pe zona litoralului.

Mai multe detalii sunt disponibile pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan.

Share this post