Prognoza meteo pentru weekend: vreme predominant frumoasa cu intensificari de mesaje FII TREAZ LA VOLAN!

Prognoza meteo pentru weekend: vreme predominant frumoasa cu intensificari de mesaje FII TREAZ LA VOLAN!

Acest sfarsit de saptamana, ultimul weekend de vara din acest an, promite vreme insorita atat la munte, cat si la mare, cu maxime de 22-23 de grade in Sinaia si 26-28 de grade in Constanta, conform accuweather.com. Indiferent unde alegeti sa va petreceti timpul liber, iata cateva recomandari pentru a evita distragerea atentiei atunci cand conduceti, in asa fel incat sa fiti in siguranta la volan pe tot parcursul calatoriei!

  1. Studiati dinainte traseul pe care vreti sa mergeti. Daca folositi un sistem de navigare, programati-l inainte de a porni la drum si folsiti setarile audio pentru indicatii, ca sa evitati sa va uitati la ecran pentru instructiuni.
  2. Aranjati-va de acasa: nu va pieptanati/ imbracati/ machiati in timp ce va aflati la volan.
  3. Ajustati-va elementele precum GPS-ul, oglinzile, scaunul, centura, sistemele de sunet si cele de aer conditionat din masina inainte de a pleca.
  4. Puneti obiectele care se pot deplasa sau care pot cadea in timpul miscarii masinii in portbagaj sau fixati-le pentru a preveni acest lucru, pentru a nu fi tentati sa incercati sa le prindeti in timp ce conduceti.
  5. Aveti grija ca atat copiii, cat si animalele de companie sa fie asezati in siguranta in masina. Daca au nevoie de atentie, trageti pe dreapta in siguranta pentru a va ocupa de ei. Daca va intoarceti catre locurile din spate in timp ce conduceti puteti pierde controlul masinii.
  6. Puneti deoparte toate dispozitivele electronice. Nu folositi telefonul mobil la volan, nici macar prin sistem handsfree, decat in cazuri de urgenta. Nu trimiteti SMS-uri, mail-uri, nu jucati jocuri video, nu urmariti filmulete online in timp ce va aflati la volan.
  7. Nu mancati la volan. Mancatul va distrage atentia si va determina sa luati mainile de pe volan. Consumati alimente si bauturi inainte de a pleca la drum sau dupa ce ati ajuns la destinatie.
  8. Concentrati-va in totalitate pe condus. Nu lasati nimic sa va distraga atentia, scanati drumul cu atentie, folositi oglinzile retrovizoare si fiti atent la biciclisti si pietoni.
  9. Daca o alta activitate va necesita atentia in timp ce sunteti la volan, trageti pe dreapta intr-un loc sigur pentru a va ocupa de ea – nu incercati sa faceti acest lucru in timp ce conduceti.
  10. Daca aveti pasageri, cereti-le ajutorul in caz de nevoie, pentru a putea continua sa va concentrati asupra condusului.

FII TREAZ LA VOLAN! – campanie nationala de siguranta si preventie rutiera

Campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! este realizata, in parteneriat, de Politia Romana, FPVS – Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, Radio Romania Actualitati si APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor.

In cadrul proiectului, sunt distribuite brosuri informative in trafic, dar si in principalele centre comerciale din Bucuresti si din 20 de municipii din tara. In plus, o atentie speciala este acordata in aceasta vara litoralului, unde mii de soferi merg in week-end-uri si pleaca spre casa duminica, dupa doua zile obositoare si „animate” cu sticle de bere rece. De asemenea, brosura a fost distribuita si impreuna cu una dintre cele mai citite publicatii din Romania, ziarul LIBERTATEA, accentul fiind pus si de aceasta data pe zona litoralului.

Campania este sustinuta de principalele companii de asigurari si de brokeraj in asigurari: OMNIASIG VIG, BCR Asigurari de Viata, GOTHAER Asigurari Reasigurari, EUROINS Romania, GENERALI Romania, CREDIT EUROPE Asigurari, SAFETY Broker, MARSH, FABRICA de Asigurari, INTER Broker, OTTO Broker, DESTINE Broker, GRAWE Romania, DAUNE Expert si GARANTA.

Spoturile difuzate de Radio Romania Actualitati, precum si materialele publicate de Partenerii Media (wall-street.ro, 9am.ro, Revista BIZ, Ziua Veche, stirilepescurt.ro) contribuie, de asemenea, la diseminarea informatiilor.

Aflati mai multe pe Facebook.com/treazlavolan sau pe treazlavolan.ro!

Share this post